خبرگزاری فارس: وزیر دادگستری گفت: رونق تولید ملی با مرزهای باز و ورود کالای قاچاق شدنی نیست. مردم دوست دارند کارکنان دولت سالم باشند اما همه جا آدم ناسالم وجود دارد، گسترش پولشویی و ثروتهای بادآورده یکی دیگر از آثار زیانبار قاچاق کالا است.

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، سیدمرتضی بختیاری وزیر دادگستری صبح امروز در همایش مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سطح عرضه اظهار داشت: مقام معظم رهبری پدیده قاچاق و قاچاقفروشی را ضربه به کشور دانسته و فرمودند جای مبارزه فقط در مرزها نیست بلکه جنس قاچاق را باید تا جایی که در معرض فروش است پیگیری کرد.
وی ادامه داد: از نظر کارشناسی، یکی از آثار زیانبار قاچاق کالا، کاهش اشتغال مولد و تولید داخلی و همچنین از بین رفتن توان رقابت داخلی است. وقتی جنس مشابه کالای داخلی با یک دوم یا یک سوم قیمت به بازار میآید دیگر جای رقابت برای تولیدکنندگان داخلی نمیگذارد.
بختیاری با بیان اینکه یکی دیگر از آثار زیانبار قاچاق کالا، کاهش درآمد دولت است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند آرزویم این است که درآمد کشور از تکیه به نفت جدا شده و برپایه تولیدات داخلی قرار گیرد تا درآمد نفت هم به کمک تولید بیاید.
وزیر دادگستری کاهش انگیزه در سرمایهگذاری را یکی دیگر از تبعات سوء ورود کالای قاچاق به کشور نامید و گفت: سرمایهگذاران در برخی صنایع مانند نساجی جرئت ورود ندارند و دستشان میلرزد و به ما میگویند اول مرزها را ببندید، بعد از ما بخواهید سرمایهگذاری کنیم که این انتظاری معقول است اما قاچاق کالا این انگیزهها را از بین میبرد و این یعنی ضربه زدن به واردکنندگان رسمی کالا.
وی ادامه داد: افرادی که مقید هستند قانون را اجرا کنند از تولیدات داخلی حمایت میکنند که این کار یکی از راههای مبارزه با قاچاق است. رونق دادن به تولید ملی با مرزهای باز و ورود کالای قاچاق شدنی نیست تا جلوی قاچاق کالا را نگیریم، حمایت از تولید ملی معنا نمیدهد.
بختیاری گفت: گسترش پولشویی و ثروتهای بادآورده یکی دیگر از آثار زیانبار قاچاق کالا است. شک نکنید درآمد قاچاق نامشروع است و بسیاری از زندگیها را بر باد میدهد و انگیزه کار را بین جوانان از بین میبرد.
وزیر دادگستری افزود: یکی دیگر از تبعات سوء قاچاق کالا، گسترش فرهنگ قانونگریزی و قانونشکنی است. امام خمینی (ره) فرمودند: اگر همه ما قانون را محور قرار دهیم اختلافی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: تروریسم زیستی و بیوتروریسم یکی دیگر از پدیدههای مرتبط با قاچاق است تا جایی که مجلس شورای اسلامی طبق قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت اطلاعات را مکلف به تشکیل کارگروهی برای برخورد با تروریسم زیستی و بیوتروریسم کرده است زیرا در بحث قاچاق مواد خوراکی و دارویی و بهداشتی هم آثار زیانباری گریبان جامعه را خواهد گرفت.
بختیاری تضعیف فرهنگ کار را از دیگر آثار قاچاق کالا نامید و گفت: فرهنگ کار هنوز برای بسیاری از افراد جا نیفتاده است. زمانی که در اصفهان بودم بخشنامهای دادند که کارگران افغانی فاقد مجوز اجازه اشتغال ندارند اما همین که آنها کار را زمین گذاشتند، بسیاری از کارهای سنگین خوابید. افزایش بهرهوری در سایه تقویت فرهنگ کار میسر خواهد شد.
وی افزود: سلامت اداری نیز تأثیر مستقیمی با عدالت مردم دارد. مردم دوست دارند کارکنان دولت سالم باشند اما متأسفانه در همه اقشار افراد ناسالم هستند و در بین کارکنان دستگاهها هم هستند افرادی که وقتی چشمشان به پول میافتد رویشان را برمیگردانند و اجازه عبور میدهند.
بختیاری با بیان اینکه یکی از آثار زیانبار قاچاق کالا افزایش آلودگی بدنه نظام است، به اقدامات دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: یکی از این اقدامات ورود شخص رئیسجمهور به موضوع مبارزه با قاچاق است. رئیسجمهور تأکید زیادی دارد که موضوع مبارزه با قاچاق کالا در دولت دهم به سرانجام برسد. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعالیت بسیار خوبی و مصوبات عالی در این زمینه داشته است که اگر این مصوبات عملیاتی شود حدود 90 درصد معضلات برطرف خواهد شد.
بختیاری با اشاره به تصویب لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این قانون بعد از بیش از 70 سال تغییر کرد و به تصویب رسید که شورای نگهبان ایراداتی را به آن وارد کرد. بخش مهم اشکالات برطرف شد و بخش دیگری که مربوط به رئیس قوهقضاییه بود نیز در آینده نزدیک برطرف خواهد شد.