آبنما نیوز : مدیر کل دیوان محاسبات استان هرمزگان گفت : یکی از دلایل مهم ورود فساد به دستگاه های اجرائی جدی نگرفتن مبحث تشویق و تنبیه کارکنان توسط مدیران دستگاه های اجرائی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آبنما نیوز ، احمد علی حسینی در یازدهمین نشست شورای اداری شهرستان رودان که با محوریت بررسی عوامل ورود فساد به دستگاه های اداری و با حضور مدیران دستگاه ها ، دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد ، با اشاره به عوامل ورود فساد به دستگاه های اداری اظهار داشت : یکی از دلایل مهم ورود فساد به دستگاه های اجرائی جدی نگرفتن مبحث تشویق و تنبیه کارکنان توسط مدیران دستگاه های اجرائی است.
حسینی ضمن طرح سوالی افزود : آیا ما در مجموعه اداری کارکنانی داریم که به واسطه انجام کارهای مثبت در یک دستگاه از آنان در یک جلسه عمومی تقدیر کرده باشیم؟
مدیر کل دیوان محاسبات استان هرمزگان تشویق و تنبیه را دو ابزار اساسی مدیران دستگاه ها عنوان و تصریح کرد : در صورتی که مدیر یک دستگاه اجرائی در موقع مناسب از ابزار تشویق و تنبیه استفاده کند ، با عث افزایش سطح رضایت مندی کارکنان آن دستگاه اجرائی و همچنین مردم خواهد شد و از طرفی افراد موفق در یک سازمان به عنوان الگو معرفی خواهند شد و کارکنان تلاش خواهند کرد که خود را به معیارهای کارمند موفق نردیک تر کنند.
وی خاطرنشان کرد : ایران اسلامی صاحب تمدن چند هزار ساله و فرهنگی اصیل است که با الگو برداری از اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلم) ، ابزار لازم برای رسیدن به رشد و تعالی را در اختیار دارد.
حسینی اضافه کرد : ما صاحب دین و فرهنگ مقتدری هستیم ، اما لازمه بهره گیری از این ابزار قدرت وجود یک دستگاه نظارتی قوی است که بتوانیم به وسیله آن و با بهره گیری توأمان از خرد جمعی ، نقصان ها را شناسایی و رفع کنیم که در این مسیر رویکرد ما مچ گیری از افراد نیست بلکه اصلاح است.
مدیر کل دیوان محاسبات استان هرمزگان پیشگیری را از اصول کار دستگاه های نظارتی برشمرد و تصریح کرد : این اصل در دستگاه ها از طریق حضور نیروهای دستگاه های نظارتی و ارائه مشاوره به کارکنان دستگاه ها اجرا می شود.
مدیر کل دیوان محاسبات استان هرمزگان در ادامه این نشست عمده ترین مشکلات موجود در دستگاه های اداری که مربوط به حوزه دستگاه نظارتی می شود را ناشی از عدم اطلاع مدیران ، کارشناسان ، حسابداران و نیروهای اجرائی از قوانین و مقررات و نیز عدم اشراف بر مسئولیت محوله دانست.
بهره گیری از سلایق شخصی و ترجیح دادن ان بر قانون و همچنین ضعف کنترل های داخلی از دیگر عوامل مورد اشاره حسینی در این نشست بود.
مدیر کل دیوان محاسبات استان هرمزگان در پایان این نشست “سیستم خود کنترلی” و نظارت نیروهای اجرائی بر عملکرد خود را ، تضمین کننده سلامت اداری عنوان کرد و گفت : در صورت عملی شدن سیستم خود کنترلی ، کار سازمان بازرسی و دیوان محاسبات به پایان خواهد رسید چرا که نیروهای اجرائی وقتی خودشان بر عملکرد یکدیگر نظارت داشته باشند دیگر نیاز چندانی به این دو سازمان نیست.