مشاور هنری استاندار هرمزگان گفت: در قسمتهای آخر سریال پایتخت2 تصویری غیرواقعی از فرهنگ مردم هرمزگان به تصویر در آمده که صداوسیما و عوامل ساخت این مجموعه باید به خاطر آن از مردم مهماننواز استان عذرخواهی کنند.
کیانوش جهانبخش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیجفارس، دراین خصوص اظهار کرد: با وجود تبدیل شدن هرمزگان به پایتخت اقتصادی و تجاری ایران و نقش غیرقابل انکار این استان در اقتصاد ملی و بینالمللی، همچنان صداوسیما این استان را خاستگاه افراد تبعیدی و خلاف کار و قاچاقچیها نشان میدهد.
وی بیتوجهی به گویش و پوشش مردم استان در سریال پایتخت دو را نشانهای از عدم درک اهمیت تحقیق و پژوهش در مجموعهسازیهای صدا و سیما دانست و تصریح کرد: مطالعه پیرامون پوشش محلی مردم هرمزگان و گویش شیرین این منطقه که آمیخته با نابترین واژگان ایرانی است، نه تنها دشوار نیست، بلکه امری واجب برای تولید هر اثر فرهنگی و هنری است.
جهانبخش تصریح کرد: بیتردید رنجاندن مردمی که ستاره درخشان استعمارستیزی و مبارزه قهرمانانه با بیگانگان هستند و هم اکنون نیز از قطره قطرهی خلیجفارس دفاع میکنند، نمیتواند افتخاری برای سریال سازان و صادرکنندگان مجوز پخش آن به شمار آید.
رییس انجمن موسیقی هرمزگان در عین حال خاطرنشان کرد: مجموعه پایتخت دو به دلیل استفاده از موسیقی محلی هرمزگان مورد توجه مردم استان قرار گرفته بود که متاسفانه در آخرین قسمتهای پخش شده این سریال برای دریانوردان این دیار که بر اساس اسناد تاریخی از پیشگامان دریانوردی جهان هستند، پوشش غیرایرانی انتخاب شده که با لهجهای آشفته و آمیخته با اصطلاحات زبانی مدعیان تحریف نام خلیجفارس صحبت میکنند.
وی همچنین در ادامه سخنانش یادآور شد: هرمزگان همانگونه که پایتخت اقتصادی ایران است، پایتخت وحدت مذاهب اسلامی نیز بوده و پذیرایی شهر 500هزار نفری بندرعباس از حدود 10میلیون نفر مسافر نوروزی گواه روشن مهمان نوازی مردم آن است.
این مسئول اضافه کرد: سالهاست که اقوام گوناگون ایرانی در هرمزگان دوشادوش یکدیگر کار و فعالیت و زندگی میکنند و میتوان این استان را آینه تمام نمای ایران دانست و مردم آن ضمن احترام به تمامی لهجهها و آیینهای جاری در کشور، نادیده گرفتن یکی از غنیترین خرده فرهنگ های ایران را شایسته نمیدانند.
انتهای پیام/100
اندیشه جوان ایرانی – اندیشه برتر