«حسن روحانی می تواند با حضور خود در جایگاه ریاست جمهوری، بار دیگر پس از یک دهه، امید ها را برای بازگشت ایران به میز مذاکره و کاهش تحریم ها و جلوگیری از حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل را به وجود آورد.»
به گزارش رودان نیوز به نقل از جام ، سایت روزنامه انگلیسی گاردین در یادداشتی به بررسی کاندیداتوری حسن روحانی، مسئول سابق تیم مذاکراه کننده هسته ای ایران با غرب پرداخت.
گاردین با طرح این سوال که “آیا مسئول سابق مذاکرات ایران می تواند این کشور را از انجماد خارج کند؟” با استقبال از کاندیاتوری حسن روحانی نوشت: «کاندیداتوری روحانی با پیشینه درخشان وی در سال های بین 2003 تا 2005 که تیم مذاکره کننده ایران را رهبری می کرد و توانست برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در سال 1979، تفاهم نزدیکی بین غرب با ایران ایجاد کند، می تواند با حضور خود در جایگاه ریاست جمهوری، بار دیگر پس از یک دهه، امید ها را برای بازگشت ایران به میز مذاکره و کاهش تحریم ها و جلوگیری از حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل را به وجود آورد.»
این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت: یقینا روحانی برای اینکه بتواند رای دهنگان را قانع کند که وی مرد گذشته نیست و مردی رو به فرداست، به برنامه بلند مدتی نیاز دارد تا در این مسیر بتواند با موفقیت حرکت کند زیرا در صورت موفقیت، او می تواند در ایجاد گفت و گو و تفاهم بین رهبری ایران و غرب که تا به الآن به شکست انجامیده، توفیقی به دست آورد.
روحانی همچنین می تواند دیدگاه بسیاری از ایرانیان را که نگاه بد بینانه ای به غرب دارند و معتقدند که غرب در تلاش برای تغییر نظام جمهوری اسلامی است را اصلاح نماید.
گاردین تاکید کرد: شاید روحانی 64 ساله، دارای اعتبار خوبی برای به انجام رساندن این مسئولیت مهم باشد، شخصیتی محافظه کار که از دل نظام بیرون آمده است.
گاردین با نگاهی گذرا به زندگی نامه روحانی نوشت: وی در دل کویر ایران و در شمال آن واقع در سمنان متولد شد و از سن 12 سالگی مطالعات دینی خود را شروع کرد. روحانی پس از مدتی توانست به درجه حجت الاسلامی برسد و تا مرحله آیت الله شدن نیز پیش رفت!
این روزنامه انگلیسی در ادامه به با اشاره به فعالیت های سیاسی حسن روحانی پیش از انقلاب و سپس ملحق شدن ایشان به امام در فرانسه اشاره می کند و مهم ترین مسئولیت های ایشان را پس از انقلاب در زمان جنگ و سپس در دوران دولت سازندگی بر می شمارد.
گاردین در ادامه با اشاره به حمایت هاشمی رفسنجانی از کاندیداتوری حسن روحانی نوشت: محافظه کار 78 ساله ایران نیز به شکلی از وی حمایت می کند و این مسئله با حضور دو تن از فرزندان آقای هاشمی یعنی یاسر و فاطمه در زمان اعلام کاندیداتوری آقای روحانی به وضوح روشن است.
گاردین افزود: روحانی همچنین از سوی رهبر ایران در سال 2003 به عنوان رئیس شورای امنیت ملی انتخاب گردید و با سه کشور بزرگ اروپایی در خصوص برنامه های هسته ای ایران وارد مذاکرات شد که در ادامه این مسیر در سال2005، شاهد بالا گرفتن اعتراضات داخلی نسبت به عملکرد وی گردید.
گاردین در ادامه به شاخصه های مدیریتی آقای روحانی اشاره کرده می نویسد: استراتژی مدیریتی آقای روحانی را می توان در سه عرصه مهم ارزیابی کرد:
اول: جنبه مدیریتی وی که دارای ظاهری صالح و تکنوکرات گونه در عرصه اقتصادی است.
دوم: توان برقراری توازن بین اقتصاد با برنامه هسته ای، زیرا درآمد نفتی ایران به دلیل تحریم ها به بیش از نصف کاهش یافته است. از سخنان روحانی که گفته است دولت می تواند با اعمال شیوه های خاص و روش های متفاوت در عرصه مذاکرات تاثیر گذار باشد می توان به این نتیجه رسید که وی دارای شخصیتی است که می تواند اعتماد دو طرف یعنی رهبری ایران و غرب جلب نماید.
سوم: نوع نگاه آقای روحانی به اصلاح طلبان است که می تواند زمینه پیاده شدن منشور حقوق بشر، آزادی بیان، اندیشه و گفتگو را در ایران به وجود آورد.
گاردین در پایان از اسفدیار رحیم مشایی به عنوان جدی ترین رقیب انتخاباتی آقای روحانی نام برده می نویسد: باید دید شورای نگهبان در خصوص کاندیدای احتمالی دولت، اسفندیار رحیم مشائی، چگونه برخورد خواهد کرد، زیرا در صورت تائید مشایی رقیبی سرسخت برای روحانی به عرصه وارد خواهد شد که احتمال موفقیت او نیز بسیار بالا می باشد.
انتهای پیام/