مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودان با بیان اینکه روزه داری در ماه رمضان یک فریضه واجب برای تمام مسلمانان بالغ است یادآور شد : در دین اسلام سلامت افراد دارای اهمیت بسیاری است از این رو , دین مبین اسلام روزه داری را آن گاه که به لحاظ جسمی برای فرد مسلمان ضرر داشته باشد ، منع کرده است .
دکتر غلامعلی خجندی عصر امروز در گفت و گو با خبرنگار رودان نیوز افزود : از نظر پزشکی بیمارانی که مقاومت بدن آنها با روزهداری کاهش مییابد و یا روزه گرفتن باعث عود و تشدید بیماری آنها میشود ، نباید به هیچ وجه روزه بگیرند.
وی با اشاره به اینکه یکی از بیماریهایی که در ماه مبارک رمضان باید به آن توجه ویژهای کرد ، دیابت می باشد، افزود : افراد دیابتی که تمایل به گرفتن روزه در ماه رمضان دارند باید به مواردی از قبیل چگونگی کنترل قند خون ، شیوه درمان بیماری و سطح آگاهی شان از این بیماری واین که چه نکاتی را باید در ماه رمضان رعایت کنند توجه کنند.
خجندی ميزان قند خون براي يک روزهداري عادي را بين 60 تا 120 اعلام کرد و گفت:علائم افت قند خون شامل تپش قلب، تعريق، ضعف و خستگي، لرز، سردرد، گيجي، تحريک پذيري و اختلال ديد می باشد.
وی ادامه داد : گرسنه ماندن طولانی همیشه سبب کاهش قند خون نمی شود بلکه در مواقعی قند را نیز افزایش می دهد به این دلیل که در مواقع گرسنگی طولانی بدن از قند ذخیره در کبد استفاده می کند . اگر روزه داری صحیح انجام نشود در بسیاری از مواقع فرد دچار مشکلاتی می شود ، توصیه می شود این گونه افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند.
خجندی تصریح کرد: افرادي که ديابت کنترل شده و ورزش منظم دارند و هم چنين کساني که براي کنترل قند خون خود فقط از”مت فورمين” استفاده ميکنند جزو افراد کم خطر ديابتي در روزه داري محسوب ميشوند.
وی افزود : افراد باید روزانه با گلوکومتر قند خون خود را کنترل کنند و اگر میزان قند خون این افراد از حد مطلوب بالاتر بود نه تنها روزه داری کمکی به کنترل قند خون آنها نمی کند بلکه وضعیت قند خون را برهم می زند.
خجندی در پایان با اشاره به اینکه اجازه روزهداری به افراد دیابتی با مشورت پزشک معالج انجام میشود گفت : افرادی که درماه رمضان در طول روز قند خون کمتر از60 دارند همچنین قند خون کمتر از 70 در ساعات اولیه روزهداری نباید اقدام به روزه گرفتن کنند.
انتهای پیام/