رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان با اشاره به راهاندازی مرکز تخصصی کشاورزی دررودان گفت : اینکه دانشگاه علمی کاربردی در حوزههای تولید و ذوب فولاد و کشتیسازی کمتر اقدام به آموزش میکند به عنوان یک نقطه ضعف است که باید آن را پوشش دهیم.
به گزارش رودان نیوز؛ عباس مرادی در نشست خبری به مناسبت بیستویکمین سالگرد تاسیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی، گفت: این دانشگاه یکی از دانشگاههای وابسته به وزارت علوم است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخشهای مختلف اقتصادی و افزایش مهارتهای حرفهای فارغالتحصیلان مرکز آموزش که فاقد تجربه اجرایی هستند تشکیل و با بکارگیری و سازمان دهی امکانات، منابع مادی و انسانی دستگاههای اجرایی، نسبت به برگزاری دورههای علمی کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام میکند.
وی با بیان اینکه در سیستم آموزشی قبل از هر چیز باید نیازسنجیهای مورد نیاز برای ایجاد رشتهها و آموزشها صورت گیرد، اظهارداشت: متاسفانه محتوای آموزشی عالی در کشور به نحوی نیست که افراد را صاحب مهارت کند.
مرادی هدف دانشگاه جامعه علمی کاربردی هرمزگان را فراهم کردن موجبات مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی استان برای آموزش مهارت نیروهای متخصص دانست و اظهار کرد: هدف دانشگاه جامع علمی کاربردی، فراهم کردن مو جباتی است که مشارکت سازمانها و دستگاههای اجرایی دولتی و غیردولتی را برای تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ممکن سازد، به نحوی که فارغالتحصیلان هر یک از مؤسسات وابسته به این دانشگاه بتوانند برای کاری که به آنها محول میشود دانش و مهارت لازم را کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون جامعه با فعالیتهای این دانشگاه به درستی آشنا نشده است و باید بیشتر اهداف این مرکز علمی را معرفی کرد، اضافه کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی مسوولیت برنامهریزی، سازماندهی، پشتیبانیهای کارشناسی، عملیاتی، اطلاعات و سیاستگذاریهای کلان و نیز نظارت و ارزشیابی مراکز و موسسات علمی کاربردی را بر عهده دارد.
رییس دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان خاطرنشان کرد: مراکز و موسسات آموزش عالی علمی کاربردی زیر نظر دانشگاه، رکن اجرایی آموزشهای علمی کاربردی و به قصد ارتقای دانش کار و ایجاد مهارتهای متناسب با حوزه فعالیت شغلی افراد تاسیس شده است.
وی اهداف آموزشهای علمی کاربردی را ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه(صنعتی، نظامی و دانشگاهی) در گسترش اعتلای دانش و پژوهش علمی کاربردی کشور دانست و اظهار کرد: همچنین ارتقای شاخصهای کمی و کیفی آموزشهای کاربردی در جامعه، فراهم سازی زیر بنای مناسب به منظور بکارگیری توان دانش آموختگان دورههای نظری در حل مسائل کاربردی، زمینه سازی زیربنای مناسب برای ایجاد انتقال تکنولوژی نوین از اهداف این مرکز آموزشی عالی است.
مرادی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی به منظور توسعه آموزشهای عالی علمی کاربردی و به قصد ارتقاعی دانش و ایجاد مهارتهای لازم و تحریک استعدادهای نهفته در افراد تأ سیس شده و بر ایجاد تواناییهای لازم برای کاربرد علوم و تکنولوژی و انتقال افراد در طیفی از مشاغل تأکید دارد.
وی با بیان اینکه میتوان نواقص موجود در سیستم آموزش عالی را به بهرهگیری از دانشگاه علمی کاربردی بر طرف کرد، اضافه کرد: چرا که این دانشگاه اول نیازسنجی و سپس نسبت به ایجاد و ارائه رشتههای تحصیلی اقدام میکند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان به ویژگیها و شاخصههای دانشگاه علمی کاربردی اشاره کرد و افزود: دانشگاه علمی کاربردی دانشگاهی درآمد هزینهای و تنها دو درصد از بودجه دولتی برای گرداندن خود استفاده میکند.
وی اضافه کرد: این دانشگاه از ظرفیت دستگاههای اجرایی، صنایع و شرکتهای بزرگ برای آموزش استفاده میکند به نحوی که در هرمزگان تنها یک مرکز در کیش به علمی کاربردی هرمزگان وابسته است و 23 مرکز دیگر مربوط دستگاهها و شرکتها و بخش خصوصی است.
مرادی با بیان اینکه 16 مورد از این مراکز در بندرعباس مستقر هستند، اضافه کرد: دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان در مجموع با اختصاص 16 درصد از کل دانشجویان موسسات آموزش عالی در هرمزگان به خود در حال حاضر 14 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی دارد.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی تنها متولی نظام آموزش عالی علمی کاربردی است که زیر نظر وزارت علوم اداره می شود.
مرادی افزود: دانشگاه علمی کاربردی استان رشتههای خود را در چهار حوزه شغلی صنعت، کشاورزی، شیلات، مدیریت و خدمات اجتماعی و حوزه فرهنگ و ارشاد متمرکز کرده است به نحوی که از کل دانشجویان این دانشگاه 34 درصد در حوزه صنعت، هشت درصد فرهنگ و هنر، پنج درصد کشاورزی و 53 درصد در حوزه مدیریت و خدمات تحصیل میکنند.
وی همچنین از آغاز طرح آموزش مدرسان مراکز علمی کاربردی و برگزاری سه دوره در این راستا خبر داد و گفت: هرمزگان از حیث برگزاری آموزش مدرسان دانشگاه علمی کاربردی رتبه نخست کشوری را داراست.
وی به راهاندازی مرکز تخصصی کشاورزی رودان اشاره و افزود: اینکه دانشگاه علمی کاربردی در حوزههای تولید و ذوب فولاد و کشتیسازی کمتر اقدام به آموزش میکند به عنوان یک نقطه ضعف است که باید آن را پوشش دهیم.
ایسنا
انتهای پیام/