بخش رودخانه در فاصله 60 کیلومتری شهرستان رودان قرار دارد که با 48 درصد از وسعت شهرستان و دارا بودن 105 روستا به عنوان بزرگترین بخش این شهرستان نامگذاری شده است. شورای شهر و مسوولان این بخش خواهان شهرستان شدن این بخش هستند و پیگیریهای زیادی را در سطح استان و کشور انجام دادهاند که با توجه به نداشتن تمامی شاخصهای ارتقا به شهرستان تاکنون موفق نشدهاند توافق نهایی وزارت کشور را بدست آورند و به همین منظور با حضور نماینده مردم شرق هرمزگان در خانه ملت و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرایی استان جهت برطرف کردن مشکلات موجود در این بخش تشکیل جلسه دادند.
به گزارش رودان نيوز، در این نشست نمایندگان شورای شهر زیارتعلی و روستاهای بخش رودخانه به ارائه مشکلات موجود در این بخش پرداختند.
رییس شورای اسلامی بخش رودخانه عدم امنیت مناسب و نبود پاسگاه در بعضی از مناطق بخش، تخریب راههای روستایی در منطقه و مشکل تردد مردم، عدم برقرسانی به بعضی از روستاهای بخش رودخانه و نبود آب آشامیدنی مناسب را از جمله مشکلات این بخش عنوان کرد.
علی جان رکن الدینی افزود: در بحث بهداشت و درمان نیز مشکلات زیادی در بخش وجود دارد و با توجه به جمعیت بالای این بخش و فاصلهای که با شهرستان دارد اما این بخش یک درمانگاه شبانه روزی ندارد و مردم در این بخش با مشکلات بهداشتی و درمانی زیادی روبرو هستند.
وی تصریح کرد: نبود فضاهای ورزشی مناسب برای جوانان و زمین چمن در بخش رودخانه باعث شده است که تیمهای ورزشی این بخش در شهرستان رودان میزبان حریفهای خود در مسابقات استانی باشند.
رییس شورای اسلامی بخش رودخانه با اشاره به اینکه پس از گذشت 22 سال از بخش شدن این منطقه هنوز مشکلات اولیه و جزیی در این بخش وجود دارد گفت: دولت برای اتوبانهای شمال اعتبار دارد اما برای روستائیان پابرهنه هیچ اعتباری وجود ندارد و همیشه عنوان می شود که اعتباری برای رفع مشکلات در این بخش وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه بخش رودخانه در مسیر ترانزیت حمل مواد مخدر قرار دارد افزود: در زمینه فرهنگی اگر توجهی به جوانان این منطقه نشود با مشکلات جبران ناپذیری روبرو خواهیم شد که نیاز به توجه جدی مسوولان سیاسی و امنیتی و فرهنگی استان در این زمینه می باشد.
رییس شورای اسلامی بخش رودخانه حفر چاه توسط افرادی از استان کرمان در منطقه رودخانه و تصاحب زمینهای مردم در این بخش نیز گفت: در این زمینه نیز باید برخورد قاطعی با افرادی صورت بگیرد که از استان دیگری وارد این منطقه شدهاند و بدون مجوز اقدام به حفر چاه کشاورزی کردهاند.
200 روستا و 80 درصد شبکه و تاسیسات منطقه نیاز به بازسازی دارند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان در نشست گفت: 200 روستا و 80 درصد شبکه و تاسیسات در این منطقه نیاز به بازسازی دارند اما به دلیل نبود اعتبار و اینکه ردیفی برای توسعه و بازسازی آنها اختصاص داده نشده است امکان تعمیرات و بازسازی وجود ندارد.
عبدالحمید حمزهپور افزود: در سال جاری بودجه ای برای ساخت و تجهیز در حوزه آبرسانی وجود ندارد و امیدواریم که در سال آینده بتوانیم با اختصاص بودجه مناسب مشکلات آبرسانی در منطقه را برطرف کنیم.
وی با اشاره به حمایتهای نماینده مردم شرق هرمزگان در خانه ملت از روستائیان در بحث مشکلات آبرسانی گفت: پیگیری بحث بودجه مجتمعهای روستایی توسط نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس و برگزاری جلسات متعدد با معاون وزیر نیرو باعث برطرف شدن مشکلات آبرسانی به مجتمعهای روستایی در استان شده است که در شهرستان رودان نیز 3 مجتمع روستایی از این خدمات بهره مند می شوند.
تا کنون بیش از 10 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت پل زیارتعلی هزینه شده است
معاون ساخت و نگهداری اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان نیز در خصوص وضعیت راههای روستایی بخش رودخانه و پل زیارتعلی گفت: بازسازی و اصلاح راه اصلی مرکز شهرستان رودان به بخش رودخانه در اولویت کاری ما قرار دارد و با تخصیص اعتبار این پروژه را عملیاتی می کنیم.
علی علیزاده افزود: در حوزه راه سازی هزینههای زیادی برای اصلاح و ساخت جادهها مورد نیاز است و ما نیز باید برای اجرای پروژهها اولویت بندی کنیم که اصلاح و بازسازی راه اصلی رودان به مرکز بخش رودخانه در اولویت بیسشتری قرار دارد تا راه های روستایی که در بخش رودخانه قرار دارند.
وی پیشرفت فیزیکی پل زیارتعلی را نیز مثبت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به وجود مشکلات فراوان تا کنون عملیات اجرایی این پل متوقف نشده است و پیمانکار مشغول به کار می باشد و امیدواریم که تا اواسط سال آینده آماده بهره برداری شود.
معاون ساخت و نگهداری اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان افزود: تا کنون بیش از 10 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت پل زیارتعلی هزینه شده است و امیدواریم که با تخصیص کامل اعتبارات این پروژه در روند اجرایی آن مشکلی بوجود نیاید.
سهم شهرستان رودان در بحث اعتبارات ریالی برقرسانی 10 میلیارد ریال بوده است
معاون شرکت توزیع برق استان هرمزگان نیز در رابطه با مشکلات برقرسانی در بخش رودخانه گفت: در سال جاری 51 روستای فاقد برق با اعتباری معادل 130 میلیارد ریال برقدار شدند و که سهم شهرستان رودان در بحث اعتبارات ریالی 10 میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: از مجموع 10 میلیارد ریال اعتبار برقرسانی در شهرستان رودان 7 میلیارد ریال صرف توسعه برقرسانی و روشنایی معابر شده است و 3 میلیارد ریال نیز برای روستاهای فاقد برق هزینه شده است.
معاون شرکت توزیع برق استان هرمزگان گفت: برای برقرسانی به روستاهای بدون برق پیمانکاران مشخص شده اند و شروع به کار کرده اند و در مرحله ی نصب پایه هستند که تا پایان سال بیش از 80 درصد کار این پروژه ها انجام می شود.
کریمی افزود: در شهرستان رودان از منابع دیگری نیز استفاده شده است که در این زمینه یک میلیارد و 600 میلیون ریال از منابع استانی نیز جهت برقدار کردن روستاهای بدون برق به شهرستان رودان اختصاص پیدا کرده است.
وی همچنین به ارائه مشکلات روستائیان در مجلس توسط نماینده حوزه شرق استان در مجلس اشاره کرد و گفت: عدم برقرسانی به بعضی از روستاها و مشکلات برقرسانی را نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس مطرح کردند که با تصویب بند 69 کمک بزرگی به روستائیان میشود.
معاون شرکت توزیع برق استان هرمزگان افزود: در قالب بند 69 هر مشترک به ازای هر کیلو وات ساعت باید 30 ریال هزینه مازاد بر هزینه قبلی پرداخت کند که در این بند روستائیان از پرداخت این هزینه معاف شده اند.
تا کنون 117 میلیارد ریال در قالب طرحهای کشاورزی و دیگر طرحهای اشتغالزا در شعبه زیارتعلی به 949 نفر پرداخت شده است.
معاون اعتباری مدیریت بانک کشاورزی هرمزگان نیز در این نشست در رابطه با مشکلات مردم رودخانه در حوزه وامهای بخش کشاورزی گفت: مصوبه بخشودگی سود تهسیلات برای افرادی که به بانک مراجعه کنند و قصد پرداخت وامهای خود را داشته باشند اعمال می شود.
حسین علیزاده افزود: در بخش رودخانه وامهای 650 نفر در بخش کشاورزی تقسیط شده است و سود آینده آنها به مدت 5 سال بخشیده شده است.
وی به پرداخت بیمه به کشاورزان خسارت دیده اشاره کرد و گفت: تا پایان دی ماه سال جاری 9 هزار و 500 میلیارد ریال به منظور بیمه نخیلات، 3 هزار و 800 میلیارد ریال برای مرکبات و 21 میلیون ریال نیز برای خسارت کلزا در بخش رودخانه پرداخت شده است.
معاون اعتباری مدیریت بانک کشاورزی هرمزگان خاطرنشان ساخت: تا کنون 117 میلیارد ریال در قالب طرحهای کشاورزی و دیگر طرحهای اشتغالزا در شعبه زیارتعلی به 949 نفر پرداخت شده است.
علیزاده طرح مکانیزاسیون کشاورزی و توسعه ملی برای ارتقای کشاورزی منطق را از مهمترین طرحهای حوزه کشاورزی در بخش رودخانه عنوان کرد.
وی به وصول نشدن پرداخت اقساط وامهای کشاورزان در بخش رودخانه نیز اشاره کرد و گفت: در بخش رودخانه 71 میلیارد ریال لاوصولی وجود دارد که با توجه به وجود مشکلاتی از جمله؛ خشکسالی و سرمازدگی کشاورزان باید برای تقسیط وامهای خود اقدام کنند تا برای استفاده از طرحهای آینده با مشکل مواجه نشوند.
اختصاص 260 میلیارد ریال اعتبار در حوزه برقرسانی به روستاهای هرمزگان در بودجه سال 93
نماینده مردم شرق هرمزگان در خانه ملت نیز در این نشست پس از صحبتهای اعضای شورا و مدیران دستگاههای اجرایی استان گفت: بیش از یک سال است که در وزارت کشور پیگیر ارتقای بخش رودخانه به شهرستان می باشیم که توافقات اولیه حاصل شد و قرار براین شد که در استانداری هرمزگان طرح جامع شهرستان رودخانه تهیه شود که تاکنون این کار انجام نشده است.
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی افزود: کاهش جمعیت بخش رودخانه به دلیل مهاجرت مردم این بخش به شهرستانهای اطراف و پایین بودن شاخصهای امنیتی در این بخش از جمله مواردی میباشد که باید برطرف شود تا شرایط شهرستان شدن بخش رودخانه فراهم شود.
وی به دیگر مشکلات موجود در این بخش اشاره کرد و گفت: وجود راههای روستایی نیمه تمام در این بخش از جمله مشکلات موجود بخش رودخانه است که قریب به 40 کیلومتر راه روستایی در این بخش مورد نیاز و بهره برداری می باشد.
نماینده مردم شرق هرمزگان در خانه ملت افزود: عدم شبانه روزی بودن مرکز بهداشتی درمانی این بخش نیز از دیگر مشکلات مهم این بخش می باشد که با پیگیریهایی که در وزارت بهداشت صورت گرفته است قرار شده که کمبود پزشک در بخش رودخانه جبران شود و مرکز بهداشتی و درمانی این بخش به صورت شبانه روزی فعالیت کند.
هاشمی به مشکل آب روستایان در این بخش نیز اشاره کرد و گفت: آب و فاضلاب روستایی استان موظف شده است که در سال آینده آبرسانی به 3 مجتمع روستایی را انجام دهد که شامل روستاهای بخش رودخانه نیز می باشد.
وی به اختصاص 260 میلیارد ریال اعتبار جهت برقرسانی به روستاهای هرمزگان در بودجه سال 93 اشاره کرد و افزود: در سال جاری جهت بهره مندی روستاهای هرمزگان از نعمت برق 260 میلیارد ریال بودجه اختصاص داده شده بود که برای سال آینده نیز همین رقم اختصاص پیدا کرد.
نماینده مردم رودان، میناب، جاسک، سیریک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی به توسعه منطقه شرق هرمزگان با تبدیل شدن شهرستان جاسک به بندر تجاری اشاره کرد و گفت: راه اندازی یک بندر تجاری در شرق هرمزگان میتواند حوزه شرق هرمزگان را پوشش دهد و باید از ظرفیتهای این منطقه به خوبی استفاده شود.
هاشمی نخل ابراهیمی تصریح کرد: به تمامی شهرهای حوزه شرق هرمزگان در قالب توسعه سواحل مکران توجه جدی خواهد شد که در مرحله اول قرار بود که فقط شهرهایی که در فاصله 30 کیلومتری از دریا قرار دارند مشمول این طرح شوند که با پیگیریهایی که انجام دادیم شهرهای با فاصله 130 کیلومتر را در این طرح گنجاندیم که تمامی شهرستانهای حوزه شرق را شامل می شود.
وی به گازرسانی به شهرستان رودان و بخش رودخانه نیز اشاره کرد و گفت: به منظور گازرسانی به شهرهای هرمزگان 2 هزار میلیارد ریال بودجه مصوب شده بود که در سالهای گذشته دولت از این اعتبارات ریالی در پرداخت یارانهها استفاده کرد و طرح گازرسانی به شهرهای هرمزگان عملیاتی نشد.
نماینده مردم شرق هرمزگان در خانه ملت افزود: در سال آینده تعیین شده است که دولت از محل هدفمند کردن یارانهها، یارانه نقدی خانوارها را پرداخت کند و اعتبار مصوب شده برای گازرسانی به شهرهای هرمزگان تخصیص داده شود.
هاشمی وصل شدن شهرستان رودان به دریا را از دیگر برنامههای مسولان اجرایی و نماینده مردم شرق هرمزگان عنوان کرد و گفت: شهرستانهایی از استان کرمان پیگیر وصل شدن به دریا هستند و این مسئله را به طور جد پیگیری می کنند، حال سوال ما این است که چرا شهرستانهایی از استان خودمان به دریا وصل نشوند.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور ما در مجلس پیگیریهایی را انجام دادهایم و با رایزنی با وزارت خانههای مربوطه پیگیر متصل شدن شهرستانهای هرمزگان به دریا می باشیم.
————————————————————-
تهیه و تنظیم از خبرنگار ایسنا منطقه خلیج فارس: میرزا علیرضا ذاکری
————————————————————–