به گزارش رودان نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، سیاست خارجی آمریکا بویژه در کشورهای آفریقایی و اسیایی همواره بر این اصل استوار بوده که به خود اجازه میدهد در امور داخلی دیگر کشورها دخالت کرده و در راستای منافع سیاسیاش در تعیین سرنوشت ملتهای دیگر دخالت کند. علاوه بر این موضوع تجزیه کشورها نیز جزو یکی از اصولیترین سیاستهای این کشور با هدف تحقق منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بوده است که نمونههای زیادی از این دست می توان در جای جای دنیا آدرس داد.
به رغم این سیاست که در خارج پیگیری می شود ،اما در داخل این کشور نیز ایالتهایی هستند که به دلیل عدم اعتماد به حکومت مرکزی آمریکا خود خواستار استقلال از آمریکا هستند.
دراین میان ایالت تگزاس یکی از ۵۰ ایالت آمریکاست که به گفته رهبران «جنبش استقلال تگزاس» از همان ابتدای پیوستن به ایالت متحده آمریکا خواستار جدایی بودهاست.
ایالت تگزاس بعد از ایالت کالیفرنیا پرجمعیتترین و بعد از آلاسکا وسیعترین ایالت این کشور است. این ایالت در مرز مکزیک و جنوب آمریکا قرار دارد و در سال ۱۸۴۵ به ایالات متحده آمریکا پیوست.
«جنبش استقلال تگزاس» از اواخر دهه ۱۹۸۰ فعالیتهای جدایی طلبانه خود را در آمریکا آغاز نمود و همچنان به فعالیتهای خود ادامه میدهد. در سال ۲۰۰۹، «ریک پری» فرماندار تگزاس، در یکی از نشستهای حزب جمهوریخواه مساله جدایی را مطرح نموده و اعلام داشت: «تگزاس مکانی منحصر بفرد است. وقتی در سال ۱۸۴۵ وارد ایالات متحده شدیم، یکی از مسائل این بود که هرگاه بخواهیم میتوانیم از آن خارج شویم؛ امیدوارم که آمریکا و بالاخص واشنگتن بدین مسأله توجه داشته باشند. اگر واشنگتن به تحقیر مردم آمریکا ادامه دهد چه کسی میداند که در آینده چه چیزی ممکن است رخ دهد.»
«دنیل میلر» ریاست فعلی این جنبش در برنامه زنده رادیویی کانال ۵ بیبیسی درباره استقلال ایالت تگزاس از آمریکا سخن گفت و اشاره کرد که برنامه جدایی از تگزاس از فردای روز پیوستن تگزاس به ایالت متحده آمریکا تا کنون وجود داشتهاست.
«میلر» همچنین با اشاره به آخرین آمار ارائه شده به رویترز گفت: «اکنون ۵۴% از جمهوریخواهان، ۲۵% از دموکراتها و ۵۰% از حزب مستقل، معتقدند که تگزاس نه تنها میتواند بلکه باید از آمریکا مستقل شود».
در پاسخ به سوالی درباره تاثیرپذیری مردم تگزاس از همهپرسی اخیر استقلال مردم اسکاتلند از انگلیس آقای میلر گفت: «همهپرسی اخیر استقلال اسکاتلند از انگلیس تاثیر مثبتی بر مردم تگزاس داشته و به ما انگیزه داد، اما تفاوتی اساسی بین تگزاس و اسکاتلند وجود دارد و آن اینکه مردم تگزاس برای استقلال نیاز به اجازه دولت مرکزی ندارند.»
وی با اشاره به قانون اساسی ایالت تگزاس یادآور شد: «برگزاری همهپرسی در تگزاس نیاز به اجازه دولت فدرال مرکزی ندارد. در واقع اگر تگزاس خواهان استقلال باشد برای برگزاری همهپرسی اجازه واشنگتن دیسی لازم نیست. بر اساس بند اول بخش دوم قانون اساسی تگزاس، “قدرت در این ایالت از مردم جدا نیست و تمامی دولتهای مستقل تحت مالکیت مردم خواهند بود و به نفع آنها تاسیس خواهند شد”.»
بنابراین، «میلر» اضافه کرد: بدون توجه به دیوان عالی آمریکا، حکومت خودمختار حق مردم تگزاس است و سیاسیون آمریکا از این مساله میترسند و در پشت درهای بسته پیرامون این مساله جلسه میگذارند اما اعلام میدارند که کاملا آماده این مساله هستند. «قانون اساسی آمریکا درباره برگزاری همهپرسی استقلال تگزاس سکوت کرده و این امکان را به قانون اساسی تگزاس میدهد که این جا به کار گرفته شود.»
«میلر» این نکته را خاطرنشان کرد که تگزاس ایالتی ثروتمند است و تنها مشکلی که این ایالت خواهد داشت مشکل تامین آب مورد نیازش است که به گفته وی از آنجایی که اقتصاد تگزاس اقتصادی قویست کاملا میتواند مستقل باشد و خود را اداره کند.
میلر گفت: «تگزاس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژیهای پاک در آمریکاست که نقطه قوتی برای این ایالت است.»
در این مصاحبه رادیویی با اشاره به کتاب «مگاترانس، پارادوکس جهانی» که در سال ۱۹۹۹ نوشته شدهاست این نکته یادآور شد که بعد گرچه اقتصاد کشورها با گذر زمان بیشتر و بیشتر به هم پیوند خورده و وابسته میشود، اما ملتها تمایل دارند از لحاظ سیاسی مستقل باشند. گوینده رادیو بی بی سی با اشاره به تعداد دولتهای مستقل بعد از جنگ جهانی دوم گفت در آن سالها ۵۴ دولت مستقل در جهان شناخته شدهبودند اما امروز ۱۹۲ دولت مستقل شناخته شدههستند و نمونه این استقلال طلبیها مردم اسکاتلند و کاتالونیا هستند.
وی ادامه داد: «مردم تگزاس اعتمادشان را به سیستم سیاسی آمریکا از دست دادهاند و دیگر سیستم مرکزی آمریکا را قبول ندارند و معتقدند خودشان بهتر قادرند شرایط را اداره کنند.»
انتهای پیام/