همزمان با روز ارتش جمهوری اسلامی ،شهادتگاه شهدای ناوشکن های سهند و سبلان و ناو موشک انداز جوشن ،در خلیج فارس با حضور فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی ارتش و جمعی از فرماندهان نظامی و خانواده شهدا، گلباران شد.
به گزارش رودان نیوز، شرکت کنندگان در این آیین،روز پنجشنبه با ناوشکن جماران به محل شهادت این شهدا عزیمت کردند و با حضور در عرشه این ناوشکن ساخت ایران ،به مقام ۵۶شهید این رویداد ادای احترام کردند.
این آیین با گلباران شهادتگاه شهدای نیروی دریایی ارتش و اهدای لوح تقدیر به خانواده شهدا همراه بود و رزم نوازان نیروی دریایی ارتش نیز ،با نواختن مارش های نظامی و انقلابی حاضرین را همراهی کردند.
در ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۷ به ناوچه موشک انداز جوشن که در حال گشت در خلیج فارس بود، مأموریت داده شد که برای بررسی وضعیت ،به آن منطقه عزیمت کند.
نیروهای متجاوز آمریکایی پس از آنکه متوجه نزدیک شدن ناوچه مذکور شدند،به ناوچه جوشن که در آب های ایران قرار داشت،اخطار دادند که از منطقه خارج شود.
فرمانده ناوچه در پاسخ به آمریکایی ها گفت که ˈ این آب های ماست و شما باید از منطقه و از آب های ایران خارج شوید. ˈ
سپس آمریکایی ها با هدف قرار دادن ناوچه موشک انداز جوشن با شلیک چند موشک،این ناوچه را غرق کرد و تعدادی از نفرات آن را به شهادت رساند.
ناوشکن سهند که از بندرعباس عازم غرب خلیج فارس بود تا جایگزین ناوشکن سبلان شود و به گشت و مراقبت از جزیره خارک و سکوهای نفتی بپردازد، مأموریت یافت که به منطقه درگیری ناوچه جوشن رودو آنها را کمک کند.
نیروهای آمریکایی که از قبل آماده درگیری بودند،با شناسایی ناوشکن سهند،این ناو را در نزدیکی جزیره هنگام مورد حمله بالگردها و ناوشکن های خود قرار دادند.
در ابتدا بالگردها به ناوشکن سهند حمله کردند که با تیراندازی توپ پاشنه به طرف آنها، مجبور به عقب نشینی شدند.
سپس از راه دور ناوشکن سهند را با موشک مورد هجوم قرار دادند و یکی پس از دیگری موشک به طرف این ناوشکن شلیک کردند.
ناوشکن سهند نیز غرق و تعداد زیادی از کارکنان آن به شهادت رسیدند و عده ای نیز مجروح شدند.
ناوشکن سبلان نیز که پس از ۱۰ روز مأموریت گشت و مراقبت از غرب خلیج فارس به سوی پایگاه خود (منطقه یکم دریایی بندرعباس) بازگشته بود، در حال گرفتن سوخت و آب در لنگرگاه بود که از پست فرماندهی ناوگان پیامی مبنی بر بازگشت و عزیمت به سوی منطقه درگیری دریافت کرد.
این ناوشکن بلافاصله به سمت منطقه مأموریت حرکت کرد و در بین راه از درگیری ناوشکن سهند با آمریکایی ها مطلع شد و نیروهای آمریکایی، هواپیماهای خود را بر فراز ناوشکن سبلان و در ارتفاع کم به پرواز درآوردند که با پدافند ناوشکن مذکور مواجه شدند.
ناوشکن سبلان با به کارگیری جنگ الکترونیک،تلاش دشمن در مورد اصابت قرار دادن آن را خنثی کرد.
در این زمان دشمن هواپیماهای با فناوری پیشرفته خود را وارد عمل کرد و با بمب های لیزری این ناوشکن را هدف قرار دادند که منجر به ایجاد شکاف در بدنه زیرآبی و صدمه به ناوشکن شد.
کارکنان این ناوشکن با انجام کنترل صدمات،از غرق شدن ناو پیشگیری کردندو توانستند آن را آرام آرام به طرف بندرعباس هدایت کنند که پس از انتقال به بندرعباس و با همت مهندسان و متخصصان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،صدماتی را که بسیاری اعتقاد داشتند امکان تعمیر آن در ایران وجود ندارد، بر روی آن انجام دادند و پس از چندین ماه مجدداً آن را عملیاتی کردند.
تقارن این رویداد با روز ارتش جمهوری اسلامی از نکات قابل توجه تاریخ معاصر ایران است.
سال ۱۳۵۸ و در شرایطی که دشمنان انقلاب و نیز برخی دوستان ناآگاه انقلاب ،زمزمه شوم انحلال ارتش را سر داده بودند و ارتش در حساس ترین شرایط حیات خود بود،امام خمینی (ره) نقشه دشمنان را نقش بر آب کرده و با پیامی تاریخی بر ضرورت حفظ ارتش و انجام وحدت و نظم در ارتش تاکید کردند.
امام راحل در این پیام ، روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۵۸ را روز ارتش اعلام کرده و از ارتش خواستند که در این روز با ساز و برگ نظامی به رژه بپردازند و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و حفظ مرزهای کشور اعلام نمایند.
ایرنا